Julka Cymbaluk

Julka Cymbaluk

Mimo zaledwie 11 lat, osiągnięcia kulinarne Julki są imponujące. Zwyciężczyni słynnego programu kulinarnego MasterChef Junior. Autorka własnej książki kucharskiej. Uczestniczka projektu Drużyna Energii łączącego sport z gotowaniem. Na zaproszenie Grzegorza Łapanowskiego gotowała dla WOŚP.

RAK NIEBORAK – Julka Cymbaluk

Gotowane pierogi z szyjkami rakowymi, boczkiem, śmietaną, cebulą, białym winem oraz koprem i kaszą jęczmienną podawane z jogurtowym sosem chrzanowym

32,50 PLN

Najlepiej smakują: z kwaśną śmietaną – lub – z sosem śmietankowym

Alergeny: Zawiera: zboża (zawierające gluten), skorupiaki, soja, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczyca, dwutlenek siarki / Może zawierać: seler, gorczyca

Daria Ładocha

Daria Ładocha

Trener kulinarny kuchni tajskiej, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych. Globtroterka poszukująca inspiracji kulinarnych na całym świecie. Od 2014 prowadzi kącik czwartkowy dla wielomilionowej publiczności „Dzień Dobry TVN”, gdzie stworzyła własne cykle „O(d)żywieni” i „Kuchnia Widza”. Autorka trzech książek kulinarnych i współautorka dwóch kolejnych. Jej przepisy trafiły do publikacji redakcji Dzień Dobry TVN „Pysznie i zdrowo od rana do wieczora”, gdzie wyróżniono najlepszych kucharzy w programie. Od 2017 roku ambasadorka sieci spożywczej Lidl, gdzie wraz z Karolem Okrasą wspierają kampanię „Tradycyjnie czy nowocześnie”.

O JA CIĘ PIERÓG – Daria Ładocha Gotowane pierogi (w cieście z czarnuszką) z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, orzechami laskowymi, cebulą, natką pietruszki podawane z sosem jogurtowym na bazie mięty, papryczki chilli oraz miodu – z zasmażaną cebulą w wersji wegańskiej

30 PLN

Najlepiej smakują: z kimchi

Alergeny: Zawiera: zboża (zawierające gluten), orzechy / Może zawierać: orzechy ziemne, inne orzechy, sezam, dwutlenek siarki

Mateusz Zielonka

Mateusz Zielonka

Znany jako surfer z Wrocławia. Pierogi stworzone dla Mandu są podrasowaną wersją tych, dzięki którym Mateusz został zwycięzcą szóstej edycji programu MasterChef. Utalentowany kucharz, pasjonat snowboardu i surfingu. Uwielbia szukać nowych ścieżek i łączyć rzeczy nieoczywiste, co zarówno w kuchni, jak i w jeżdżeniu na desce pozwala mu tworzyć własny, unikalny styl.

32,50 PLN

Najlepiej smakują: z kimchi

Alergeny: Zawiera: zboża (zawierające gluten), soja, orzechy

Pierogi mistrzów to projekt, który ma za zadanie umożliwić Państwu skosztowanie dań, których przepisy pochodzą od najlepszych kucharzy w Polsce. Projekt jest stopniowo rozwijany i z czasem będzie poszerzany o kolejnych gości.

© Pierogarnia Mandu | Gdańsk Śródmieście | Gdańsk Oliwa | Gdynia Śródmieście

GDAŃSK CENTRUM
ul. Kaprów 19D