Skip to content

PIER0GI MISTRZÓW

JULKA CYMBALUK

Mimo zaledwie 11 lat, osiągnięcia kulinarne Julki są imponujące. Zwyciężczyni słynnego programu kulinarnego MasterChef Junior. Autorka własnej książki kucharskiej. Uczestniczka projektu Drużyna Energii łączącego sport z gotowaniem. Na zaproszenie Grzegorza Łapanowskiego gotowała dla WOŚP.

Gotowane pierogi z szyjkami rakowymi, boczkiem, śmietaną, cebulą, białym winem, oraz koprem i kaszą jęczmienną, podawane z jogurtowym sosem chrzanowym

29,50 PLN

Alergeny:

Zawiera: zboża (zawierające gluten), skorupiaki, soja, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczyca, dwutlenek siarki 

Może zawierać: jaja, ryby, nasiona sezamu, łubin

Najlepiej smakują:
z surówką colesław
-lub-
z kimchi

DARIA ŁADOCHA

Trener kulinarny kuchni tajskiej, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych. Globtroterka poszukująca inspiracji kulinarnych na całym świecie. Od 2014 prowadzi kącik czwartkowy dla wielomilionowej publiczności „Dzień Dobry TVN”, gdzie stworzyła własne cykle „O(d)żywieni” i „Kuchnia Widza”. Autorka trzech książek kulinarnych i współautorka dwóch kolejnych. Jej przepisy trafiły do publikacji redakcji Dzień Dobry TVN „Pysznie i zdrowo od rana do wieczora”, gdzie wyróżniono najlepszych kucharzy w programie. Od 2017 roku ambasadorka sieci spożywczej Lidl, gdzie wraz z Karolem Okrasą wspierają kampanię „Tradycyjnie czy nowocześnie”.

Gotowane w cieście z czarnuszką pierogi z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, orzechami laskowymi, natką pietruszki oraz cebulą podawane z sosem na bazie jogurtu greckiego, miodu i mięty lub z wegańską okrasą

26,00 PLN

Alergeny:

Zawiera: zboża (zawierające gluten), orzechy

Może zawierać: orzeszki ziemne, seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki

Najlepiej smakują:
z kimchi

MATEUSZ ZIELONKA

Znany jako surfer z Wrocławia. Pierogi stworzone dla Mandu są podrasowaną wersją tych, dzięki którym Mateusz został zwycięzcą szóstej edycji programu MasterChef. Utalentowany kucharz, pasjonat snowboardu i surfingu. Uwielbia szukać nowych ścieżek i łączyć rzeczy nieoczywiste, co zarówno w kuchni, jak i w jeżdżeniu na desce pozwala mu tworzyć własny, unikalny styl.

Smażone w głębokim oleju pierogi z tofu, kolendrą, papryczkami chilli, orzechami laskowymi, sosem sojowym, syropem z agawy oraz sokiem z limonki podawane z pikantnym sosem na bazie mango29,50 PLN

Alergeny:

Zawiera: zboża (zawierające gluten), soja, orzechy

Najlepiej smakują:
z kimchi

Pierogi mistrzów to projekt, który ma za zadanie umożliwić Państwu skosztowanie dań, których przepisy pochodzą od najlepszych kucharzy w Polsce. Projekt jest stopniowo rozwijany i z czasem będzie poszerzany o kolejnych gości.