Loading

Pierogi Mistrzów

Pierogi mistrzów to projekt, który ma za zadanie umożliwić Państwu skosztowanie dań, których przepisy pochodzą od najlepszych kucharzy w Polsce. Projekt jest stopniowo rozwijany i z czasem będzie poszerzany o kolejnych gości.

Julka Cymbaluk – Mimo zaledwie 11 lat, osiągnięcia kulinarne Julki są imponujące. Zwyciężczyni słynnego programu kulinarnego MasterChef Junior. Autorka własnej książki kucharskiej. Uczestniczka projektu Drużyna Energii łączącego sport z gotowaniem. Na zaproszenie Grzegorza Łapanowskiego gotowała dla WOŚP.

Gotowane pierogi z szyjkami rakowymi, boczkiem, śmietaną, cebulą, białym winem, oraz koprem i kaszą jęczmienną, podawane z jogurtowym sosem chrzanowym.

25,00 PLN

Daria Ładocha – trener kulinarny kuchni tajskiej, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych. Globtroterka poszukująca inspiracji kulinarnych na całym świecie. Od 2014 prowadzi kącik czwartkowy dla wielomilionowej publiczności „Dzień Dobry TVN”, gdzie stworzyła własne cykle „O(d)żywieni” i „Kuchnia Widza”. Autorka trzech książek kulinarnych i współautorka dwóch kolejnych. Jej przepisy trafiły do publikacji redakcji Dzień Dobry TVN „Pysznie i zdrowo od rana do wieczora”, gdzie wyróżniono najlepszych kucharzy w programie. Od 2017 roku ambasadorka sieci spożywczej Lidl, gdzie wraz z Karolem Okrasą wspierają kampanię „Tradycyjnie czy nowocześnie”.

Gotowane w cieście z czarnuszką pierogi z ciecierzycą, szuszonymi pomidorami, orzechami laskowymi, natką pietruszki oraz cebulą podawane z sosem na bazie jogurtu greckiego, miodu i mięty lub z wegańską okrasą.

22,00 PLN

Facebook

Facebook