fbpx

Julka Cymbaluk

Julka Cymbaluk

Mimo zaledwie 11 lat, osiągnięcia kulinarne Julki są imponujące. Zwyciężczyni słynnego programu kulinarnego MasterChef Junior. Autorka własnej książki kucharskiej. Uczestniczka projektu Drużyna Energii łączącego sport z gotowaniem. Na zaproszenie Grzegorza Łapanowskiego gotowała dla WOŚP.

  • RAK NIEBORAK - Julka Cymbaluk 37 PLN

    Gotowane pierogi z szyjkami rakowymi, boczkiem, śmietaną, cebulą, białym winem oraz koprem i kaszą jęczmienną podawane z jogurtowym sosem chrzanowym

Daria Ładocha

Daria Ładocha

Trener kulinarny kuchni tajskiej, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych. Globtroterka poszukująca inspiracji kulinarnych na całym świecie. Od 2014 prowadzi kącik czwartkowy dla wielomilionowej publiczności „Dzień Dobry TVN”, gdzie stworzyła własne cykle „O(d)żywieni” i „Kuchnia Widza”. Autorka trzech książek kulinarnych i współautorka dwóch kolejnych. Jej przepisy trafiły do publikacji redakcji Dzień Dobry TVN „Pysznie i zdrowo od rana do wieczora”, gdzie wyróżniono najlepszych kucharzy w programie. Od 2017 roku ambasadorka sieci spożywczej Lidl, gdzie wraz z Karolem Okrasą wspierają kampanię „Tradycyjnie czy nowocześnie”.

  • O JA CIĘ PIERÓG – Daria Ładocha 32,50 PLN

    Gotowane pierogi (w cieście z czarnuszką) z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, orzechami laskowymi, cebulą, natką pietruszki podawane z sosem jogurtowym na bazie mięty, papryczki chilli oraz miodu - z zasmażaną cebulą w wersji wegańskiej

Mateusz Zielonka

Mateusz Zielonka

Znany jako surfer z Wrocławia. Pierogi stworzone dla Mandu są podrasowaną wersją tych, dzięki którym Mateusz został zwycięzcą szóstej edycji programu MasterChef. Utalentowany kucharz, pasjonat snowboardu i surfingu. Uwielbia szukać nowych ścieżek i łączyć rzeczy nieoczywiste, co zarówno w kuchni, jak i w jeżdżeniu na desce pozwala mu tworzyć własny, unikalny styl.

  • TAJSKIE JADŁO – Mateusz Zielonka 37 PLN

    Smażone w głębokim oleju pierogi z tofu, kolendrą, papryczkami chilli, orzechami laskowymi, sosem sojowym, syropem z agawy oraz sokiem z limonki podawane z pikantnym sosem na bazie mango

Pierogi mistrzów to projekt, który ma za zadanie umożliwić Państwu skosztowanie dań, których przepisy pochodzą od najlepszych kucharzy w Polsce. Projekt jest stopniowo rozwijany i z czasem będzie poszerzany o kolejnych gości.

© Pierogarnia Mandu | Gdańsk Śródmieście | Gdańsk Oliwa | Gdynia Śródmieście

GDAŃSK ŚRÓDMIEŚCIE
ul. Elżbietańska 4/8