Gdańsk Śródmieście

Julka Cymbaluk

Julka Cymbaluk

Mimo zaledwie 11 lat, osiągnięcia kulinarne Julki są imponujące. Zwyciężczyni słynnego programu kulinarnego MasterChef Junior. Autorka własnej książki kucharskiej. Uczestniczka projektu Drużyna Energii łączącego sport z gotowaniem. Na zaproszenie Grzegorza Łapanowskiego gotowała dla WOŚP.

RAK NIEBORAK – Julka Cymbaluk

Gotowane pierogi z szyjkami rakowymi, boczkiem, śmietaną, cebulą, białym winem oraz koprem i kaszą jęczmienną podawane z jogurtowym sosem chrzanowym

33,50 PLN

Najlepiej smakują: z kwaśną śmietaną – lub – z sosem śmietankowym

Alergeny: Zawiera: zboża (zawierające gluten), skorupiaki, soja, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczyca, dwutlenek siarki / Może zawierać: seler, gorczyca

Daria Ładocha

Daria Ładocha

Trener kulinarny kuchni tajskiej, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych. Globtroterka poszukująca inspiracji kulinarnych na całym świecie. Od 2014 prowadzi kącik czwartkowy dla wielomilionowej publiczności „Dzień Dobry TVN”, gdzie stworzyła własne cykle „O(d)żywieni” i „Kuchnia Widza”. Autorka trzech książek kulinarnych i współautorka dwóch kolejnych. Jej przepisy trafiły do publikacji redakcji Dzień Dobry TVN „Pysznie i zdrowo od rana do wieczora”, gdzie wyróżniono najlepszych kucharzy w programie. Od 2017 roku ambasadorka sieci spożywczej Lidl, gdzie wraz z Karolem Okrasą wspierają kampanię „Tradycyjnie czy nowocześnie”.

O JA CIĘ PIERÓG – Daria Ładocha Gotowane pierogi (w cieście z czarnuszką) z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, orzechami laskowymi, cebulą, natką pietruszki podawane z sosem jogurtowym na bazie mięty, papryczki chilli oraz miodu – z zasmażaną cebulą w wersji wegańskiej

31 PLN

Najlepiej smakują: z kimchi

Alergeny: Zawiera: zboża (zawierające gluten), orzechy / Może zawierać: orzechy ziemne, inne orzechy, sezam, dwutlenek siarki

Mateusz Zielonka

Mateusz Zielonka

Znany jako surfer z Wrocławia. Pierogi stworzone dla Mandu są podrasowaną wersją tych, dzięki którym Mateusz został zwycięzcą szóstej edycji programu MasterChef. Utalentowany kucharz, pasjonat snowboardu i surfingu. Uwielbia szukać nowych ścieżek i łączyć rzeczy nieoczywiste, co zarówno w kuchni, jak i w jeżdżeniu na desce pozwala mu tworzyć własny, unikalny styl.

33,50 PLN

Najlepiej smakują: z kimchi

Alergeny: Zawiera: zboża (zawierające gluten), soja, orzechy

Pierogi mistrzów to projekt, który ma za zadanie umożliwić Państwu skosztowanie dań, których przepisy pochodzą od najlepszych kucharzy w Polsce. Projekt jest stopniowo rozwijany i z czasem będzie poszerzany o kolejnych gości.

© Pierogarnia Mandu | Gdańsk Śródmieście | Gdańsk Oliwa | Gdynia Śródmieście

GDAŃSK ŚRÓDMIEŚCIE
ul. Elżbietańska 4/8